Kujtimet e një geishe – Arthur Golden

1,100 L

Sold By: Serxhio

In stock

LB-397

Categories: , ,

“Magjepses, i fantazuar deri ne imtesi…. nje roman qe nuk lejon ta mbash mbyllur.
-Newsweek.

Nje magji artistike dhe nje best-seller qe te rremben. Ky roman brilant, me nje origjinalitet te madh dhe lirizem te zgjedhur na njeh me rrefimet e verteta te geishes me te famshme te Japonise.

Me “Kujtimet e një geishe” ne hyjmë në një botë ku pamja e jashtme ka vlera të jashtëzakonshme ku virgjëria e një vajze i jepet si mall ankandi atij që ofron më shumë, ku gratë stërviten të mashtrojnë burrat më të pushtetshëm dhe ku dashuria ndëshkohet si iluzion. Është një vepër letrare e papërsëritshme dhe shumë e suksesshme e stilit fiction – romantike, erotike dhe që të mban në ankth.

Duke folur me urtësinë e moshës, Nitta Sayuri tregon historinë e jetës së saj si një geisha. Ajo fillon në një fshat të varfër peshkimi në vitin 1929, kur, si një vajzë nëntë-vjeçare sytë më të pazakontë, blu-gri, ajo është marrë nga shtëpia e saj dhe është shitur në skllavëri në një shtëpi të njohur geisha. Në këtë rrëfim dëshmohet transformimi i saj, se si ajo mëson artet rigoroze të geishave: valle dhe muzikë, veshur me kimono, kozmetikën, dhe kujdesin për flokët, si të konkurrojnë me një rivale, për përkujdesjen e burrave dhe paratë që shkon me të.

“Duke qenë pjesërisht roman historik, pjesërisht përrallë, pjesërisht romancë dikensiane, “Kujtimet e një geishe” e fut lexuesin në një botë ekzotike. Një paraqitje e jashtëzakonshme dhe mbreslënëse”
–The New York Times

Be the first to review “Kujtimet e një geishe – Arthur Golden”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Reviews

There are no reviews yet.

Vendor Information

  • Vendor: Serxhio
  • 4.08 4.08 rating from 12 reviews

Menuja kryesore

Kujtimet e një geishe - Arthur Golden

1,100 L

Add to Cart