Mos e lufto pranveren – Edward Morgan Forster (Klasiket boterore)

1,000 L

Sold By: Serxhio

In stock

Kodi: LB-55

Nr faqesh: 260
Perktheu: Etleva Hoxha Cepele
Viti i botimit: 2016

Categories: ,

“Mos e lufto pranveren” sjell historinë e një beteje romantike që mund të lexohet si beteja e modernitetit me mesjetën, ndershmërisë me hipokrizinë, qartësisë me turbullirën.

Ky roman, më romantiku dhe optimisti midis veprave të E. M. Forster-it, është historia e një vajze të klasës së mesme angleze, Lusi, e cila gjatë pushimeve të saj në Itali njihet me dy djem të rinj, Xhorxhin dhe Sesilin.

Xhorxhi është djaloshar impulsiv, në kufijtë e mungesës së respektit dhe ëndërrimtar, ndërsa Sesili është i pjekur dhe serioz, i përqendruar në krijimin e një jete të duhur për njerëz të sërës së tij. Lusi ndihet e lëkundur midis dy romancave paralele dhe tundimet e saj autori i përdor si metaforë të betejës njerëzore midis konvencioneve shoqërore dhe ndjenjave të vërteta.

A do të mbijetojë heroina jonë, me dëshirat dhe pasionet e saj, në atmosferën mbytëse dhe shoqërinë e mbyllur, tipike të asaj kohe, por ende të pranishme edhe sot?

Be the first to review “Mos e lufto pranveren – Edward Morgan Forster (Klasiket boterore)”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Reviews

There are no reviews yet.

Vendor Information

  • Vendor: Serxhio
  • 4.50 4.50 rating from 10 reviews

Menuja kryesore

Mos e lufto pranveren - Edward Morgan Forster (Klasiket boterore)

1,000 L

Add to Cart